Fonotaga o le Tau a Ta'ita'i: Ua toe vala'au atu Malo Aufaatasi mo le "a'o i le zero carbon"

Na faalauiloa e le Peresetene Amerika o Biden i le aso 26 o Mati o le tausaga nei, o le a ia faia se fono e lua aso i luga o le initaneti i mataupu tau le tau i le faamanatuina o le International Mother Earth Day ia Aperila 22. O le taimi muamua lea ua fono ai se peresitene o Amerika i mataupu tau le tau.Fonotaga faavaomalo.
O le Failautusi Aoao a Malo Aufaatasi Guterres na saunoa i le fonotaga e ala i ata vitio, fai mai ua oo atu le faaletonu o le tau i le tulaga ua faanatinati ai.
Guterres: “O le sefulu tausaga ua tuanaʻi na sili ona vevela i faamaumauga.O kasa mata'utia kasa oona o lo'o i le tulaga maualuga i le 3 miliona tausaga.O le averesi o le vevela o le lalolagi ua siitia i le 1.2 tikeri Celsius, ma o loʻo oʻo mai i taimi uma mala.pito.I le taimi lava e tasi, o loʻo tatou molimauina le siʻitia o le suasami, vevela tele, afa faʻaleagaina o le teropika ma afi tetele.Matou te manaʻomia se paneta lanu meamata, ae o le lalolagi o loʻo i o matou luma o loʻo tumu i moli mumu o le lapataiga."

ata1170x530 tipi

Fai mai Guterres e uiga i le mataupu o le tau, o le lalolagi lautele o loʻo tu i luga o le pito o le papa ma "e tatau ona mautinoa o le isi laasaga o le a faia i le itu saʻo."Na ia vala’au atu i atunu’u uma ina ia vave ona fa’ataunu’u faiga e fa nei.
Guterres: "Muamua, ina ia faʻatuina se soʻotaga faʻatasi i le lalolagi atoa i le ogatotonu o lenei seneturi, o atunuʻu uma, itulagi, taulaga, kamupani, ma alamanuia e tatau ona auai.Lona lua, fai lenei sefulu tausaga o se sefulu tausaga o suiga.Mai le tele o emitters I le amataga, e tatau i atunuu uma ona tuʻuina atu se faʻamoemoega o saofaga fou ma sili atu le faʻamoemoe i le atunuʻu, lisiina faiga faʻavae ma gaioiga i le tali atu o le tau, fetuunaiga, ma le faʻatupeina i le isi sefulu tausaga ina ia ausia ai le leai o se emisi i le 2050. Tolu, O tautinoga e tatau ona faaliliuina i se faatinoga vave ma faatino… Lona fa, o mea taua i mea tau tupe ma fetuutuunaiga e taua mo le fausiaina o le faatuatuaina ma le faia o gaoioiga soofaatasi.”

ata1170x530 tipi (1)

O le susunuina o vaomago ua avea ma taulaiga o le aufaasālalau ma tagata lautele ona o le a faateleina ai le filogia o le ea, aemaise lava le ono oo mai o le tau o le puaa o le itulagi, faaleagaina ai le siosiomaga ma le soifua maloloina o tagata, ma o se maumau tele foi o le malosi.Kingoro Machinery e fa'amanatu i tagata uma: E tele auala fa'aoga atoatoa o vaomago, e aofia ai masini pellet straw machine gaioiina biomass suau'u po'o fafaga, tu'imomomo ma toe fo'i i le fanua mo fetilaisa, mea fa'avae mushroom, ma fa'aaogaina e fai ma mea mata mo le lalagaina o galuega taulima, laupapa fa'avae laupapa. ma fale eletise, ma isi.

1619057276979049
Biomass malosi pellet masini gaosi-Masini a Kingoro e faamanatu atu i uo i le gaosiga o vaomago: o le faʻalavelave sili i le faʻaleleia o le lelei o le faʻaogaina o punaoa o loʻo i totonu o tatou mafaufau, pe afai tatou te faʻavaeina se malamalama, maualalo-carbon, siʻosiʻomaga, ma feololo Le manatu o le ola ma le taumafaina. e mafai ona avea fale o loo tatou nonofo ai ma le lagi lanumoana, eleele lanumeamata, vai manino, susulu o le la, ea fou, ma o mea uma e tumu i le malosi.


Taimi meli: Apr-27-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou