Ose Vaega Pellet Fa'atupuina i Chile

“O le tele o la'au pellet e laiti ma e tusa ma le 9,000 tone i tausaga ta'itasi.I le maeʻa ai o faʻafitauli o le le lava o pellet i le 2013 pe a na o le 29 000 tone na gaosia, o le vaega ua faʻaalia le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe e oʻo atu i le 88 000 tone i le 2016 ma ua fuafua e oʻo atu i le 290 000 tone i le 2021″

E maua e Chile le 23 pasene o lona malosi muamua mai le biomass.E aofia ai fafie, o se suauʻu e masani ona faʻaogaina i le faʻavevelaina o aiga ae e fesoʻotaʻi foi ma le filogia o le ea.I tausaga talu ai nei, o tekonolosi fou ma le mama ma sili atu ona lelei suauʻu biomass, e pei o pellets, o loʻo agai i luma i se saoasaoa lelei.O Dr Laura Azocar, o se tagata suʻesuʻe i le Iunivesite o La Frontera, o loʻo tuʻuina atu faʻamatalaga i luga o le tala ma le tulaga o loʻo iai nei maketi ma tekinolosi e fesoʻotaʻi ma le gaosiga o pellet i Chile.

E TUSA AI DR AZOCAR, o le faʻaaogaina o fafie e avea ma punaʻoa autu o le malosi o se vaega faapitoa o Chile.O lenei mea e fesoʻotaʻi ma tu ma aganuu a Chile, faʻaopoopo i le tele o meaola o le vaomatua, o le maualuga o le tau o suauʻu, ma malulu malulu ma timuga i le ogatotonu-saute sone.

timg

O se atunuu vaomatua

Ina ia fa'avasegaina lenei fa'amatalaga, e tatau ona ta'ua o Chile o lo'o i ai i le taimi nei le 17.5 miliona hectares (ha) o le vaomatua: 82 pasene vaomatua fa'anatura, 17 pasene fa'ato'aga (tele pine ma eucalyptus) ma le 1 pasene gaosiga fefiloi.

O lona uiga e ui lava i le televave o le tuputupu aʻe o loʻo oʻo i ai le atunuʻu, i le taimi nei o le tupe maua a tagata taʻitasi e US $ 21 000 i le tausaga ma le faʻamoemoe o le olaga e 80 tausaga, o loʻo tumau pea le le atinaʻeina i tulaga o faʻamafanafana fale.

O le mea moni, o le aofaʻi o le malosi e faʻaaogaina mo le faʻamafanafanaina, 81 pasene e sau mai fafie, o lona uiga e tusa ma le 1.7 miliona aiga i Chile o loʻo faʻaaogaina nei le suauu, e oʻo atu i le aofaʻi o le faʻaaogaina o le 11.7 miliona m³ fafie.

Su'ega sili atu ona lelei

O le maualuga o le taumafaina o fafie e fesoʻotaʻi foi ma le faʻaleagaina o le ea i Chile.56 pasene o le faitau aofaʻi, o lona uiga, latalata ile 10 miliona tagata o loʻo faʻaalia i faʻasalalauga faʻaletausaga o le 20 mg i le m³ o mea paʻu (PM) i lalo ole 2.5 pm (PM2.5).

E tusa ma le afa o lenei PM2.5 e mafua ona o le mu o fafie / E mafua ona o le tele o mea e pei o le faʻamagoina o fafie, maualalo le ogaumu ma le le lelei o le faʻaogaina o fale.E le gata i lea, e ui lava o le mu o fafie e manatu e le tutusa le carbon dioxide (C02), o le maualalo o le lelei o ogaumu o loʻo faʻaalia ai le faʻaaogaina o le C02 e tutusa ma le kerosene ma ogaumu kasa liquefied.

Su'ega

 

I tausaga talu ai nei, o le siʻitia o tulaga o aʻoaʻoga i Chile ua mafua ai le faʻamalosia o sosaiete ua amata ona faʻaalia manaoga e fesoʻotaʻi ma le faʻasaoina o measina faʻanatura ma le tausiga o le siosiomaga.

Faʻatasi ai ma mea o loʻo i luga, o le faʻalauteleina o le atinaʻeina o suʻesuʻega ma le faʻatupuina o tupe faʻapitoa a le tagata ua mafai ai e le atunuʻu ona feagai ma nei luitau e ala i le sailiga o tekinolosi fou ma suauʻu fou e faʻafetaui ai le manaʻoga o loʻo i ai nei mo le faʻamafanafanaina o fale.O se tasi o nei auala o le gaosiga o pellets.

Tape le ogaumu

O le fiafia i le faʻaaogaina o pellets i Chile na amataina ile 2009 i le taimi lea na amata ai le faʻaulufaleina mai o ogaumu pellet ma pusa mai Europa.Ae ui i lea, o le maualuga o le tau o le fa'aulufaleina na fa'aalia o se lu'itau ma sa tuai le fa'aaogaina.

33b9232d1cbe628d29a18d7ee5ed1e1

Ina ia fa'alauiloa lona fa'aogaina, na fa'alauiloa ai e le Matagaluega o le Si'osi'omaga le polokalame e sui ai ogaumu ma fa'avevela i le 2012 mo fale nofoia ma fale gaosi oloa, Fa'afetai i lenei polokalame suiga, e silia ma le 4,000 iunite na fa'apipi'iina i le 2012, o se numera ua fa'atoluina talu mai lena taimi. tu'ufa'atasiga o nisi fale gaosi mea faigaluega fa'apitonu'u.

O le afa o nei ogaumu ma ogaumu o loʻo maua i le vaega nofomau, 28 pasene i faʻalapotopotoga a le malo ma e tusa ma le 22 pasene i le vaega o alamanuia.

E le gata o pelleti laupapa

Pellets i Chile e tele lava ina gaosia mai le radiata pine (Pinus radiata), o se ituaiga faʻatoʻaga masani.I le 2017, sa i ai 32 pellet laau eseese o lapopoa na tufatufaina atu i le itu Tutotonu ma Saute o le atunuu.

- O le tele o la'au pellet e la'ititi ma e tusa ma le 9,000 tone.Ina ua maeʻa faʻafitauli faʻaletonu pellet i le 2013 pe a naʻo le 29 000 tonnes na gaosia, o le vaega na faʻaalia le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe e oʻo atu i le 88 000 tone i le 2016 ma o loʻo fuafua e oʻo atu i le 190 000 tone i le 2020, o le tala lea a Dr Azocar.

E ui lava i le tele o meaola o le vaomatua, o lenei sosaiete Chilean fou "faʻaauau" ua faʻatupuina le fiafia i le vaega o le aufaipisinisi ma tagata suʻesuʻe i le suʻeina o isi mea mataʻutia mo le gaosiga o suauʻu densified biomass.E tele National Research Centers ma Iunivesite ua atiaʻe suʻesuʻega i lenei vaega.

I le Iunivesite o La Frontera, o le Waste and Bioenergy Management Center, lea e patino i le BIOREN Scientific Nucleus ma o loʻo fesoʻotaʻi ma le Matagaluega o Inisinia Kemisi, ua atiaʻe se metotia suʻesuʻe mo le faʻamaoniaina o punaʻoa biomass i le lotoifale ma le malosi.

Pa'u hazelnut ma vaomago saito

e98d7782cba97599ab4c32d90945600

O le su'esu'ega ua iloa ai le pa'u hazelnut o le biomass e sili ona lelei e fa'amumu.E le gata i lea, o vao saito ua tulaga ese ona o le maualuga o le avanoa ma le aafiaga o le siosiomaga e mafua mai i le masani masani o vaomago ma tagutugutu o saito.O le saito o se fa'ato'aga tele i Chile, o lo'o ola i luga o le 286 000 ha ma maua ai le tusa ma le 1.8 miliona tone vaomago i tausaga ta'itasi.

I le tulaga o pa'u hazelnut, e ui lava e mafai ona mu tuusa'o lenei biomass, o lo'o taula'i su'esu'ega i lona fa'aogaina mo le gaosiga o pellet.O le mafuaʻaga o loʻo feagai ma le luʻitau o le gaosia o suauʻu malosi biomass e fetaui ma le mea moni i le lotoifale, lea o faiga faʻavae a le malo na mafua ai le suia o ogaumu fafie ma ogaumu pellet, e faʻatautaia ai faʻafitauli o le faʻaleagaina o le ea i le lotoifale.

O fa'ai'uga na fa'alototeleina, o su'esu'ega muamua o lo'o ta'u mai ai o nei pelleti o le a fa'amalieina ma fa'amautu mo pelleti e mafua mai i fafie e tusa ai ma ISO 17225-1 (2014).

I le tulaga o vaomago saito, na faia suʻega faʻafefe ina ia faʻaleleia nisi o uiga o lenei biomass e pei ole lapopoa le masani, maualalo le mamafa ma maualalo le kalori, ma isi.

Torrefaction, o se faiga fa'amama fa'atino i le tau feololo i lalo o se si'osi'omaga le lelei, sa fa'atatau tonu mo lenei toega fa'ato'aga.O fa'ai'uga muamua o lo'o fa'ailoa mai ai le si'itia tele o le malosi fa'atumauina ma le tau o le calorific i tulaga fa'agaoioi i lalo ole 150 ℃.

O le mea ua taʻua o le pellet uliuli na gaosia i luga o le pailate fua ma lenei biomass torrefied na faʻaalia e tusa ai ma le tulaga Europa ISO 17225-1 (2014).O taunu'uga na fa'amanuiaina, e o'o atu i le fa'atuputeleina o le mamafa manino mai le 469 kilokalama i le m³ i le 568 kilokalama i le m³ fa'afetai i le fa'agasologa muamua o togafitiga.

O luʻitau o loʻo faʻatali e faʻatatau i le sailia o tekinolosi e faʻaitiitia ai mea o loʻo i totonu o microelements i totonu o pellets straw saito torrefied ina ia ausia se oloa e mafai ona ulufale atu i le maketi a le atunuʻu, e fesoasoani e faʻafefe ai faʻafitauli tau le siosiomaga o loʻo aʻafia ai le atunuʻu.


Taimi meli: Aukuso-10-2020

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou