2020-2015 Global Alamanuia fafie laupapa pellet maketi

O maketi pellet i le lalolagi ua matua faateleina i le sefulu tausaga talu ai, tele ona o manaoga mai le vaega o alamanuia.E ui o maketi faʻavevela pellet e maua ai se aofaʻi tele o manaʻoga i le lalolagi, o lenei vaʻaiga lautele o le a taulaʻi atu i le vaega o pellet fafie alamanuia.

O maketi fa'avevela pellet ua lu'iina i tausaga talu ai ona o le maualalo o tau fa'avevela fa'amafanafana (tau o le suau'u ma le kesi) ma sili atu le mafanafana nai lo le tau malulu i Amerika i Matu ma Europa.O loʻo faʻamoemoe le FutureMetrics o le tuʻufaʻatasia o tau maualuga o le suauʻu ma faiga faʻavae o le carbonization o le a toe faʻafoʻi ai le faʻatupulaia o manaoga i le 2020s.

Mo nai tausaga ua tuana'i, sa telē tele le vaega o pellet fafie e pei o le vaega o pellet fa'avevela, ma e fa'amoemoe e fa'ateleina le tele i le isi sefulu tausaga.
O le maketi fa'ato'aga laau fa'atosina o lo'o fa'auluina e ala i le fa'aitiitia o le fa'aosoina o le carbon ma faiga fa'avae fa'afouina.O pellet fafie fa'apisinisi o se suau'u fa'afouina fa'afouina e faigofie ona suitulaga mo le koale i fale eletise tetele.

E mafai ona sui pellets mo le koale i ni auala se lua, a le o le liua atoa poʻo le tuʻu faʻatasi.Mo se liua atoatoa, o se iunite atoa i se fale koale e faʻaliliu mai le faʻaaogaina o le koale i le faʻaaogaina o pellets fafie.E mana'omia ai suiga i le fa'aogaina o suau'u, faiga fafaga, ma afi.O le fa'aupu fa'atasi o le fa'avevelaina lea o pelleti fafie fa'atasi ma le koale.I le maualalo o le fa'aupuina fa'atasi, e mana'omia ni suiga la'ititi i fale koale fa'a'ele'ele o iai nei.O le mea moni, i fa'afefiloi maualalo (i lalo ifo o le fitu pasene) o pelleti fafie, toetoe a leai se suiga e mana'omia.

O le manaʻoga i Peretania ma le EU e faʻamoemoe e faʻateleina i le 2020. Ae ui i lea, o loʻo faʻamoemoeina le tuputupu aʻe tele i Iapani ma Korea i Saute i le 2020s.Matou te fa'amoemoe fo'i e maua e Kanata ma le Iunaite Setete ni fale malosi koale fa'a'ele'elea e fa'aaoga ai pellet fafie fa'apisinisi i le 2025.

Manaoga pellet

O galuega fa'akomepiuta tetele ma fa'aliliuga fou i Iapani, EU ma Peretania, ma Korea i Saute, ma le tele o atina'e laiti tuto'atasi i Iapani, o lo'o fuafua e fa'aopoopo pe tusa ma le 24 miliona tone i le tausaga i le mana'oga o lo'o iai nei i le 2025. O le tele o le o loʻo faʻamoemoeina le tuputupu aʻe mai Iapani, ma Korea i Saute.

68aaf6bf36ef95c0d3dd8539fcb1af9

O le FutureMetrics o loʻo tausia se faʻamaumauga faʻapitoa-faʻapitoa i luga o poloketi uma o loʻo faʻamoemoe e faʻaaogaina pelleti laupapa.O le tele o le tuʻuina atu o pellets mo manaʻoga fou fuafuaina i le EU ma Peretania ua uma ona faʻatulagaina ma le tele o gaosiga o loʻo iai.Ae ui i lea, o maketi Iapani ma S. Korea e ofoina atu avanoa mo le gafatia fou lea, mo le tele o vaega, e le o iai i le paipa e pei o aso nei.

Europa ma Egelani

O le amataga o le tuputupu aʻe (2010 e oʻo mai i le taimi nei) i le vaega o pellet fafie na sau mai Europa i sisifo ma Peretania Ae ui i lea, o le tuputupu aʻe i Europa o loʻo faʻagesegese ma e faʻamoemoe e faʻasolo i le amataga o le 2020s.O lo'o totoe le fa'atupula'ia o mea'ai fa'ato'aga laupapa fa'ato'aga a Europa o le a sau mai poloketi i Netherlands ma Peretania

O lo'o le mautinoa le mana'oga a le 'aufaigaluega a Holani, ona o lo'o fa'atuai e fale koale le fa'ai'uga fa'ai'uga fa'afaigaluega e uiga i suiga fa'a-fa'atasi se'ia o'o ina fa'amautinoa o le a mafai ona fa'aauau a latou fale koale.O le tele o tagata su'esu'e, e aofia ai le FutureMetrics, e fa'amoemoe e fo'ia nei fa'afitauli ma e ono tupu a'e le mana'oga a Dutch e le itiiti ifo i le 2.5 miliona tone i le tausaga i le isi tolu i le fa tausaga.E ono mafai ona siitia le manaoga o Dutch i le 3.5 miliona tone i le tausaga pe afai e faʻagasolo uma a latou faʻatonuga o koale e fa ua tuʻuina atu fesoasoani.

E lua poloketi a Peretania, o le EPH e 400MW Lynemouth le fa'aliliuina o le eletise ma le MGT's Teeside greenfield CHP plant, o lo'o amata nei pe o lo'o fausiaina.Na fa'ailoa talu ai nei e Drax o le a fa'aliliuina se iunite lona fa e tamo'e i pellets.E fia itula o le a alu ai le iunite i le tausaga e le o manino i le taimi nei.Ae ui i lea, talu ai ua faia le faaiuga o tupe teufaafaigaluega, ua fuafuaina e le FutureMetrics o le iunite 4 o le a faʻaaogaina le 900,000 tone faaopoopo i le tausaga.O iunite ta'itasi uma ua fa'aliliuina i le Drax station e mafai ona 'ai pe tusa ma le 2.5 miliona tone i le tausaga pe a ta'avale i le malosi atoatoa i le tausaga atoa.Fuafuaga Fuafuaga le aofa'i o mana'oga fou i Europa ma Egelani i le 6.0 miliona tone i le tausaga.

Iapani

Ole mana'oga o le biomass i Iapani o lo'o fa'auluina e vaega fa'avae e tolu: Le Fafaga i Fa'asologa (FiT) lagolago polokalame mo malosiaga fa'afouina, fa'ata'ita'iga o le fa'aogaina o fale vevela, ma fa'amoemoega fa'aoso.

O lo'o ofoina atu e le FiT i kamupani gaosi paoa tuto'atasi (IPPs) se tau fa'atulagaina mo malosiaga fa'afouina mo se vaitaimi fa'aopoopo fa'akonekarate - 20 tausaga mo le malosi fa'aola.I le taimi nei, i lalo o le FiT, o le eletise e maua mai i “laupapa lautele,” lea e aofia ai pelleti, fasi laupapa mai fafo, ma atigi fatu pama (PKS), maua se fesoasoani e 21 ¥/kWh, mai lalo ifo i le 24 ¥/kWh a o lei oo ia Setema 30, 2017. Peita'i, o le aofa'i o biomass IPPs ua maua le maualuga o le FiT o lo'o lokaina i lea fua faatatau (pe tusa ma le $0.214/kWh i fua faatatau o le taimi nei).

Ua saunia e le Matagaluega o le Tamaoaiga o Fefa'ataua'iga ma Alamanuia a Iapani (METI) se mea ua ta'ua o le "Best Energy Mix" mo le 2030. I lena fuafuaga, o le malosiaga o le biomass e maua ai le 4.1 pasene o le gaosiga o le eletise a Iapani i le 2030. E tutusa lea ma le sili atu i le 26 miliona. metric tone o pelleti (pe a fai o biomass uma o pelleti fafie).

I le 2016, na tu'uina atu ai e le METI se pepa e fa'amatala ai tulaga lelei o tekonolosi avanoa (BAT) mo fale vevela.O le pepa o lo'o fa'atupuina tulaga fa'aletonu aupito maualalo mo afi eletise.E pei o le 2016, e na'o le tasi vaetolu o le gaosiga o koale a Iapani e sau mai la'au e fetaui ma le tulaga lelei o le BAT.O se tasi o auala e usita'ia ai le tulaga fou o le lelei o le tu'u fa'atasi o pellet fafie.

E masani lava ona fa'atatau le lelei o la'au e ala i le vaevaega o le malosi e maua mai i le fa'aogaina o le malosi.O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, afai e faʻaaogaina e le eletise le 100 MWh o le eletise e maua ai le 35 MWh, o loʻo galue lena fale i le 35 pasene le lelei.

8d7a72b9c46f27077d3add6205fb843

Ua fa'atagaina e le METI le fa'aaogaina o le malosi mai le tu'u fa'atasi o le biomass e toese mai le fa'aoga.Afai o le laau lava lea e tasi o lo'o fa'amatalaina i luga e fa'aulu fa'atasi le 15 MWh o pelleti fafie, o le malosi o le fale i lalo o le fa'atusatusaga fou o le a 35 MWh / (100 MWh – 15 MWh) = 41.2 pasene, lea e sili atu i luga o le tulaga fa'atulafonoina.Ua fuafuaina e le FutureMetrics le tone o pelleti laupapa o le a manaʻomia e fale afi eletise a Iapani e faʻamalieina ai laʻau maualalo i le tausisia o le lipoti lata mai a Iapani Biomass Outlook a le FutureMetrics.O le lipoti o loʻo i ai faʻamatalaga auʻiliʻili i luga o le manaʻoga faʻamoemoeina mo pellets fafie, atigi fatu pama, ma fasi laupapa i Iapani ma faiga faʻavae o loʻo faʻaosoina ai lena manaʻoga.

Ole Fuafuaga a le FutureMetrics mo le mana'omia o pellet e le au gaosi eletise tuto'atasi (IPPs) e tusa ma le 4.7 miliona tone i le tausaga i le 2025. E fa'avae lea i luga o le auiliiliga o le tusa ma le 140 IPPs o lo'o fa'amatalaina i le Japanese Biomass Outlook.

Ole aofa'i ole mana'oga ile Iapani mai fale eletise ma mai IPP e mafai ona sili atu ile 12 miliona tone ile tausaga ile 2025.

Aotelega

O loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻatuatuaina i le faʻaauauina o le atinaʻeina o maketi pellet a Europa.Manaoga Iapani, a mae'a ma fa'agaoioia galuega a le IPP ma maua ai e fa'aoga tetele fa'amanuiaga Fit, e tatau fo'i ona mautu ma e ono tupu a'e e pei o fa'ata'ita'iga.O manaoga i le lumanaʻi i S. Korea e sili atu ona faigata ona faʻatatau ona o le le mautonu i tau o RECs.I le aotelega, o le FutureMetrics e fa'atatauina le mana'omia fou mo pa'u fafie e o'o atu i le 2025 e sili atu i le 26 miliona tone i le tausaga.


Taimi meli: Aukuso-19-2020

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou